Restauranttrender 

Mat er, og kommer alltid til å være, en del av alles hverdag. Mennesker trenger jo rett og slett mat for å overleve. De aller fleste måltidene vi spiser i løpet av en dag, inntar vi nesten uten at vi merker det. Det er tross alt slik at vi spiser på vane noen ganger. Det som gjør at man kommer ut av denne vanen, er at man for eksempel spiser på restaurant. Det er en helt annen opplevelse å spise på en restaurant enn å spise hjemme ved sitt eget spisebord.  

Restaurantverdenen ekspanderer mer og mer, og det er stadig noen nye trender som dukker opp innenfor restaurantbransjen. Trendene er ikke bare basert på meningene til de som står bak disken i restauranten, men er også basert på hva kundene ønsker seg. Det er tross alt kundene som bestemmer om en restaurant får et godt eller dårlig rykte, så for restaurantnæringen gjelder det virkelig å tilfredsstille kundene så godt det lar seg gjøre.

Grønnsaker ikke lenger kjedelig

En trend som virkelig har tatt seg opp i restaurantbransjen, er sunn mat. Det er klart og tydelig at mennesker generelt ønsker å leve sunnere, og dermed også spiser sunnere mat. Det har lenge vært slik at rask og billig mat på restauranter gjerne er usunt. Nå ser det ut til at trenden er på vei til å snu, og de som ønsker å være sunne, skal endelig få lov til å være det. Vegan- og vegetarmat har fått muligheten til å etablere seg mer og mer i restaurantmarkedet, og det ser ut til at dette er en trend som kommer til å fortsette. Grønnsaker er ikke lenger kjedelig, men får nå spille hovedrollen i mange retter hos ulike restauranter.

I tillegg til at grønnsaker har begynt å spille en ny rolle i restaurantbransjen, så har det også blitt et stort marked for eksotisk mat. Mennesker er ikke lenger redde for å smake på ny mat og prøve ut ukjente kombinasjoner. Mat som er inspirert av land som India, Thailand og Vietnam, har virkelig gjort sitt inntog innen restaurantbransjen. Dette er lettere og sunnere mat enn det de fleste er vant til i både Europa og USA, og det er kanskje nettopp det som har gjort det til en så sterk trend. Ikke minst er det utrolig mange spennende smaker som følger med denne typen mat, og det gjør at smakssansene virkelig våkner til liv.

Fra nærmiljøet

Den viktigste nyheten av dem alle er trolig den som gjør at det har blitt trendy å bruke mat fra nærmiljøet. Det er ikke lenger slik at man ønsker det billigste og beste. Når er det heller slik at restauranter velger å bruke litt mer penger for å kunne servere mat som er kjøpt i nærheten. Dette gjelder både grønnsaker og kjøtt, og det er nå også flere gårder som åpner for å selge produkter til privatkunder. Dette er en trend som er bra for både bøndene og restaurantene, og også for kundene, som får en garanti på at maten er fersk og kortreist.